KSA EIGENBILZEN

Historiek


In 1980 waren er in Eigenbilzen 2 jeugdbewegingen met elk hun probleem. KSA Eigenbilzen, deze vereniging richtte zich op jongens boven 12 jaar. Zij kenden financiƫle problemen.

Chiro, deze vereniging richtte zich enkel op meisjes jonger dan 12 jaar. Zij worstelden met tegenvallende leden aantallen.

Beide verenigingen groeiden naar elkaar toe en fuseerden.

Hieruit is KSJ eM&Jee Eigenbilzen ontstaan. Er werd destijds beslist om de jeugdbeweging toegankelijk te maken voor zowel jongens als meisjes en dit van 6 tot 18 jaar.

 

In de eerste jaren van KSJ Eigenbilzen gingen de activiteiten door in de parochielokalen. Na enkele jaren werd de kapelanij toevertrouwd aan de goede zorgen van de KSJ en sindsdien gaan de activiteiten hier door. De kapelanij werd omgedoopt tot VIVES (vrienden in vreugde en spel). In de loop der jaren is de VIVES door het werk van vele generaties uitgegroeid van een oude kapelanij tot prachtige jeugdlokalen.


In 2016 heeft de koepel KSA-KSJ-VKSJ beslist om nog een hechtere eenheid te worden, en dit deden ze door de 3 eenheden samen te voegen onder de naam KSA (Katholieke Studenten Actie). KSJ Eigenbilzen is toen ook KSA Eigenbilzen geworden.